Evezés Fenntarthatóság Gyalogtúra

10+1 csajos függőágy & függőfotel

A függőágyazás és a függőfotelben henyélés nem ismer földrajzi, nemi, korosztályi határokat, függeni szinte bárhol, bármikor lehet. Mivel a függés uniszex műfaj, a piacon fellelhető termékek között nincs kifejezetten női vagy férfi termék, mint ahogy azt más túrafelszerelésnél (akár túrahátizsáknál, derékaljnál vagy hálózsáknál) megszokhattuk.
DE! Vannak – szerintem – kifejezetten csajos színösszeállítások, minták, rojtok, amik látványa nagyon-nagyon jól esik a virágos, üde, akár rikító túraholmikért rajongó szememnek, illetve vannak olyan függőágyak is, amik nem a színeik, mintáik, hanem a méretük, súlyuk, praktikusságuk miatt lehetnek egy túrázó nő felszerelésének alapdarabjai. Ezekből válogattam össze 11-et.
Gondoltam a hozzám hasonlóan alacsonyabb, könnyebb testalkatú, így a kisebb túrapakkot preferáló nőtársaimra is, így került a csajos lista legvégére az az ultrakönnyű túrafüggőágy, ami akár egynapos (pláne többnapos) túrákon csak minimális plusz terhet, ám annál nagyobb függésélményt tud adni egy-egy pihenőn vagy akár az egész éjszakát benne töltve.
+1 a listán a kiemelt képen szereplő, organikus mintás kék függőágyam; ehhez némi kiegészítés, hogy ez itthon már nem kapható, de a friss, 2022-es modellek közül megmutatom két, szintén gyönyörű tesóját (ld. ENO Double Nest).

100% biopamut, csipkés-rojtos, halványkék ritkaság Brazíliából – La Siesta Bossanova
Terasznak, lakásnak, kertnek is jól áll ez a mexikói stílusú, naplementéket idéző színű, 100% pamut függőszék. Én a Citadellán próbálhattam ki. (Tropilex Mexico Fuego)
A brazil Amazonas Barbados extra vastag textilből készült, pink csíkjai a legborúsabb napokon is feldobnak.
A tenger és az ég kékjét idézi az egyik kedvencem, a Ticket To The Moon indonéz túrafüggőágy. Ejtőernyőselyemből készült, nagyon könnyű, strapabíró, így túrára, bringatúrára, evezésre szerintem az egyik legjobb.
Ideális túratárs lehet az ENO Double Nest kétszemélyes ritkasága. Mindegyik szép, nehéz választani.
Brazil, kézzel készített csipkés-rojtos ritkaság. Túrázásra talán túl nagy, de túra utáni regeneráció helyszínének tökéletes a Denana Jaqcuard.
A májusi orgona illatát érzem, ha ránézek erre a Mexikó eldugott falvaiban, kézzel varázsolt lila függőágyra. Majdnem két és fél kilométer pamutfonalból hurkolták hálósra.
Organikus pamutból, környezetre és a bőrre is ártalmatlan anyagokkal kezelt textilből, kézzel szőtt extra kényelmes kolumbiai függőfotel.
A fenntarthatóság jegyében, biopamutból készült ez a kolumbiai csoda, ami akár két személyt is befogad. A képen éppen a Kopaszi-gáton oldom a stresszt a társaságában.
Ultrakönnyű. Ez a cuki túrafüggőágy mindössze 180 gr.