Egyéb kategória Fenntarthatóság Gyalogtúra Teszteltem

Teszteltem: Fjällräven ABISKO Short Tights női rövidnadrág

A legeslegjobbkor érkezett meg hozzám a svéd márka nyári túranadrágja: éppen egy 4 napos túrára indultunk Ausztriába, és a meteo kifejezetten meleg nyári napokat ígért. A hegyek, patakok között, méltó helyen sikerült tesztelnem a nadrágot.

Nekem hosszú, de felhajtva is kényelmes 🙂 Főleg függőágyban

Ezt írja a Fjällräven az ABISKO Short Tights nadrágról

Szűk szabású, dupla kötött anyagból készült túranadrág egynapos kirándulásokra, kültéri szabadidős tevékenységekhez. Önmagában vagy szoknya alá, hétköznapi viseletként is praktikus. Jó nedvességelvezető képesség jellemzi, kényelmes, magasított derékrésze behúzó gumival állítható. Oldalzsebeiben biztonságosan tárolhatók az apróbb holmik.

Tömeg: 160 gr (S-es méret)
Alapszínek: fekete, terrakotta barna, hamvas zöld, sötétzöld
Méretek: XXS-XL-ig
Ára: 109,95 € ~ 28 220 – 43 990 HUF közötti áron lehet itthon megvásárolni (2023. 08. 30.)

Egyenes szabás

Ilyennek látom én…

Dizájn és anyaghasználat

Az egyszerű, letisztult fazonú nadrág terrakotta színébe első látásra beleszerettem. Az alapszínt nem cifrázták semmi mással, mint a márka ikonikus mini róka felvarrójával és a kis svéd zászlóval. Egyenes szabás, magas, vastag derékrész jellemzi, ugyanúgy, mint a hosszú szárú, téli nagytesóját, azzal a különbséggel, hogy erre nem került kopásálló betét. Van viszont a zsebeken belül egy hálós, szellős betét, ami biztosítja a kellő légáramlást
A téli modell tanulságaiból okolva ezúttal egy számmal kisebb, S-es modell került hozzám, ami derékban pont jó. A lábam viszont ehhez a nadrághoz (is) túl rövidnek bizonyul, így kétszer fel kell hajtanom, hogy a combomra rendesen passzoljon és ne lötyögjön – ez az én hibám, aki magasabb, annak szerintem tökéletes lesz a méret.

Semmi sallang
Nadrágteszt 36 fokban…

Komfort
70% poliészter és 30% elasztán keverékéből készült nadrág – mely nem tartalmaz semmilyen, állati eredetű anyagot, ellenben újrahasznosítottat igen – a legnagyobb nyári melegben, intenzív hegymenetet és nagyobb lépéseket kívánó túrán is kényelmes volt, és bár tényleg gatyarohasztó meleg volt, egy percre sem éreztem, hogy melegem lenne benne. Szeretem benne a magas derékrészt, és azt, hogy nem kell folyton igazgatni, nem csúszik le, ráadásul a túrazsák csípőpántja sem “akad össze” vele.

Magas derékrész behúzó gumival

Praktikum
Erre a nadrágra – csakúgy, mint a már említett téli tesóra – a combrészre, kissé ferdén varrva került egy-egy zseb, az egyiket ráadásul extra biztonságosan varrták, hogy tutira ne essen ki belőle semmi. Ide kényelmesen elfér és gyaloglás, nagyobb lépés közben sem zavar egy telefon vagy pl. térkép.
Kis helyen elfér, így azoknak is jó választás lehet, akik hátizsákos túrára indulnak, és szeretnék minél kevesebb-kisebb holmikkal megúszni a csomagolást.

Melegben…
Tényleg a lehető legjobb körülmények között sikerült tesztelnem a nadrágot, és bár vittem a 4 napos túrára más alsót is, végül végig ebben voltam, mert egyáltalán nem izzadtam bele, még a derékrészen, a hátizsákkal való találkozási ponton – ahol más nadrágok átáznak – sem nedvesedett át az anyag.

Összességében

A Fjällräven-től megszokott minőség, a márkától megszokott összegért. Aki beruház erre a nadrágra, az egy időtálló darabbal lesz gazdagabb, ami nemcsak gyalogtúrához, de rövidebb bringás kirándulásokra is jó lehet. Én legközelebb futni viszem az erdőbe 🙂

Kapcsolódó bejegyzések
Teszteltem: Fjällräven ABISKO VÄRM női trekking nadrág
Teszteltem: Bedrock Cairn 3D Adventure túraszandál
Teszteltem: Hannah Sett 3 túrasátor
Teszteltem: Gregory® Amber 44L női túrahátizsák
Teszteltem: Simond merinó kapucnis felső alpinizmushoz
Teszteltem: Skhoop Short Down skirt pehely túraszoknya
Titkos erdei bújóhelyet teszteltünk Kismaroson