Rólam

Rólam és a blogról…

Hello, Ferenczi Anita vagyok.
Örülök, hogy az anikaland. outdoor blogra érkeztél!

Ez a blog neked szól, ha szereted a szabadtéri (outdoor) kalandokat, legyen szó futásról, gyalogtúráról, evezésről, kerékpározásról, és szívesen olvasol az ezekhez szükséges ruházatokról, felszerelésről, inspiráló emberekről, valamint a környezetvédelemről és fenntarthatóságról, a hegyek-vizek, madarak, növények világáról.
Neked szól, ha már sokat, sokfelé kalandoztál, és szívesen olvasod mások kalandjait is.

És neked szól akkor is, ha számodra egyelőre még egy felfedezésre váró terület az outdoor világa. Ha vágysz a tiszta, friss levegőre, a zöldre, szeretnél többet-jobban kapcsolódni a minket körülvevő természettel, szeretnél többet látni belőle, de nem tudod, hogyan közelítsd meg, merre indulj, mit vigyél magaddal.

Rendszeresen lesznek a blogban kifejezetten női témák, írok majd futásról, túráról, bringázásról, vadkempingről, fenntarthatóságról is női szemmel megközelítve az adott témát.

Mit találsz a blogban?

  • Rövid, szubjektív túra- és élménybeszámolókat
  • Outdoor programajánlókat
  • Interjúkat az outdoor-világában ismert, inspiráló emberekkel  
  • Túrafelszerelések, újdonságok tesztjeit, bemutatóit
  • Hasznos tippeket túrázással, öltözködéssel, felszereléssel, úgy általában a szabadban levéssel kapcsolatban
  • Gyakorlati tanácsokat számomra hiteles szakemberektől

Mi az, ami biztosan nem lesz a blogban?
Nem tervezek “majd én megmondom, mi a tuti” típusú bejegyzéseket készíteni, amik felkiáltójellel végződnek, és úgy kezdődnek, hogy:
“Ezt vedd fel, ha…!”,
“Ide menj, ha…!
“Ezeket mindenképp vidd magaddal, ha…!”
“Ezt a túrazsákot válaszd, ha…!”.
stbstb.
Ahol csak lehet, ott törekszem majd a szakmai pontosságra, adott esetben szakértőt is kérdezek egy-egy témáról, de a bejegyzések minden esetben szubjektív véleményt, élménybeszámolókat, saját tapasztalatokat, próbálkozásokat fognak tartalmazni.

Rólam…

A sport – elsősorban futás, kerékpározás, evezés, gyalogtúrázás – és a természet, a kert, a növények szeretete gyerekkoromtól fogva meghatározza az életem. Kiskoromtól kezdve futok, több mint 13 éve jógázom (10 éve oktatok is), a fennmaradó időben szabadúszó újságíró vagyok, a maradék fennmaradó időmben pedig szobanövényekkel és irodák zöldítésével, kertgondozással foglalkozom (ez a floranita.hu)
Szeretem az emlékeket szöveges, képi formában is megőrizni, és – gondoltam – ha már úgyis megyek, úgyis készítek fotókat és raktározom az emlékeket, miért ne oszthatnám meg mindezt másokkal is? Így született az anikaland.
Fogadd szeretettel!

Örülök minden visszajelzésnek. Ha észrevételed van, vagy bármely témában kérdésed támad, keress bátran!
mail: hello@anikaland.hu
Instagram: anikaland.hu – outdoor blog