Egyéb kategória Gyalogtúra

Hátizsák-beállítás 1×1

Lépésről-lépésre…
1. Vegyél egy mérőszalagot, és kérj meg valakit, hogy méricskéljen! A nyakad közepétől (C7 nyaki csigolya) a csípőlapátod legmagasabb pontjával egy vonalban, a derekadig mérd meg a felsőtested hosszát. Ez nevezik angolul torso lenght-nek. A zsák hátrészét ennek a hossznak megfelelően kell majd beállítanod. A legtöbb márka ad némi útmutatást azzal kapcsolatban, hogy az adott törzshossznak melyik hátizsák méret felel meg, illetve, ha univerzális méretű, de testreszabható a zsák hátrésze, akkor megadja, hogy az adott törzshosszhoz melyik hátrész beállítás passzol.

2. Ha beállítottad a hátrészt, pakold pár dolgot a zsákba (szerencsés, ha a saját cuccaidat teszed bele, amiket amúgy is viszel, de az üzletben is összegyűjthetsz pár dolgot, amikor próbálsz – kb. 10 kg-ig nyugodtan), és következhet a további beállítás a csípőpántnál, vállpántnál és a felső hevedernél.
A vállpántot érdemes úgy beállítani, hogy a vállpánt legfelső része vállcsúcsod alatt kb. 8 cm-rel legyen. A csípőpánt beállítását pedig úgy végezd, hogy az kb. 2,5 cm-rel legyen az elülső felső csípőtövised felett.